Wanneer je snaren vervangen?
Snaren hebben een beperkte levensduur. Elke keer dat je speelt, neemt de elasticiteit een beetje af. Je kan dat onder meer merken doordat er meer kracht gebruikt moet worden, wat overbelasting kan veroorzaken. Het gevoel dat de bal niet meer van je racket komt. Ook kun je gaan merken dat de precisie en scherpte van je spel achteruit gaat.
Ook in periodes dat je weinig of niet tennist zullen de snaren hun spanning verliezen. Verder loopt de spanning terug onder invloed van UV licht en weersomstandigheden. Van welk materiaal je snaren ook gemaakt zijn, snaren drogen na verloop van tijd uit en verliest zijn elasticiteit. Dus ook zonder snaarbreuk is het van belang je snaar regelmatig te laten vervangen.

De vuistregel is:
Speel je 1 keer per week is het verstandig om je racket minimaal 1 keer per seizoen opnieuw te laten bespannen. Zelfs als je je racket niet gebruikt droogt een snaar uit en verliest het zijn kracht, spanning en elasticiteit. Speel je 2 keer per week laat je je racket 2 keer per seizoen opnieuw bespannen enzovoorts. Uiteraard gaat het hier om een vuistregel en kan dit per speler en speelstijl verschillen.

Racket Service Roosendaal biedt een 24-uurs service zodat uw racket in no-time weer in wedstrijd conditie is.